به گزارش حوزه نیوز، آیت الله رضا استادی، سه شنبه شب در جمع عزاداران حضرت فاطمه(س) در مجتمع فرهنگی طلوع مهر قم، اظهار داشت: امامت مقامی با ارزش است که هر کسی توانایی رسیدن به آن را ندارد.
امام جمعه قم گفت: همان گونه که مردم نمی توانند، فردی را به عنوان پیامبر انتخاب کنند، در مورد امامت نیز این گونه است و باید از سوی خدا انتخاب شود؛ چرا که اوست که میداند چه کسی معصوم و چه کسی غیر معصوم است.
وی تأکید کرد: مطالب مذکور مطالبی نیست که کسی توانایی رد آنها را داشته باشد، اما متأسفانه برخی از مخالفین و علمای اهل سنت، با این خیال که مقام امامت مقامی پایین تر از پیامبر است، پس میتوانند او را انتخاب کنند!
آیت الله استادی ادامه داد: علمای اهل تسنن اگر بگویند عصمت در امامت شرط نیست، اگر بگویند امامت انتخابی نیست و اگر بگویند امامت مقامی پایین تر از مقام پیامبری است، در هر سه مورد اشتباه میکنند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر مطالب مذکور، بر همهس روشن است که پیامبر اسلام(ص) امام علی(ع) را به عنوان جانشین خود تعیین کرده است، اما متأسفانه عده ای از روی غفلت و عده ای از روی عمد، این موضوع را انکار میکنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: برخی از علمای اهل سنت میگویند که وقتی امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) به خلافت ابوبکر رضایت دادند شما شیعهها چه میگویید؟ که این حرف کاملا اشتباه است و اگر کسی با زندگی امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) آشنا باشد میداند که آنها از ابتدا تا آخر مخالف این امر بودند.
وی تاکید کرد: این سخن یک سخن دروغ است که امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) به خلافت ابوبکر رضایت داشتند.
آیت الله استادی افزود: بارها امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) به در خانههای مهاجران و انصار رفته و هشدار میدادند که انحرافی در راه پیامبر اسلام(ص) به وجود آمده است.
وی افزود: شاهد دیگر ادعای ما شیعیان قضیه باغ فدک است که به خاطر آن، دروغهایی از سوی ابوبکر به پیامبر(ص) نسبت داده شد.
امام جمعه قم گفت: بعد از بیمار شدن حضرت زهرا(س)، ابوبکری که در جایگاه خلیفه مسلمین بود، در خواست ملاقات با حضرت زهرا(س) داشت که ایشان با آن مخالفت کردند و پرسش این جاست که اگر ایشان با خلافت ابوبکر موافق بود، چرا باید با این درخواست مخالفت میکرد؟
وی افزود: سؤال دیگر ما این است که چرا حضرت زهرا(س) در وصیتهای خود دارد که نمی خواهم ابوبکر و عمر بر پیکر من نماز بخوانند؟ اینها نقاطی است که حضرت زهرا(س) در تاریخ گذاشته تا ما به حقایق پی ببریم.
آیت الله استادی افزود: چرا حضرت زهرا(س) وصیت میکنند که پیکر من را شبانه تشییع کنید تا این افراد در تشییع جنازه من نباشند؟ و چرا باید قبر ایشان هنوز هم مخفی باشد؟ حضرت زهرا(س) با این مانع شدن در تشییع جنازه با شکوه قصد داشتند تا ما مردم از هم سؤال کرده و نشانههایی را بیابیم.
وی خاطرنشان کرد: بعد از وفات حضرت زهرا(س)، امام علی(ع) حدود 25سال سکوت کرد و البته این سکوت او یک سکوت محض نبود. البته این سکوت تنها به خاطر حفظ اصل اسلام بود.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم اضافه کرد: وقتی هم که امام علی(ع) به خلافت رسید، به صراحت گفتند که خلافت مسلمین غصب شده بود، اما چون برخی از علمای اهل سنت جوابی برای آن ندارند، وجود چنین خطبه ای از امام علی(ع) را منکر میشوند.
وی افزود: این دروغی است که امروز در رسانههای ضد شیعی جهان عنوان میشود که امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) به خلافت ابوبکر راضی شدند، اما شیعیان این مسئله را رها نمی کنند.
آیت الله استادی گفت: اینهایی که این شبهات را مطرح میکنند، چیزهایی را نگویند که در کتب خودشان خلاف آن گفتههای شان وجود دارد.
وی ابراز داشت: حاصل زحمات و سکوت امام علی(ع) و ائمه اطهار(ع)، ماندگاری مذهب تشیع بوده که الحمدالله روز به روز در حال رشد است.
امام جمعه قم در ادامه سخنان خود گفت: بقای اسلام تا کنون، عواملی داشته که از مهمترین آنها سخنان پیامبر(س)، سکوت امام علی(ع)، روشن گریهای ائمه اطهار(ع) و موضع گیریهای روشنگرانه حضرت زهرا(س) در دو سه ماه اخیر عمرشان بوده است؛ یعنی دو سه ماه موضع گیریهای حضرت فاطمه(س) هم ردیف سالهای سال تلاش دیگر ائمه اطهار(ع) برای بقای اسلام بود.
وی افزود: اگر موضع گیریهای دو سه ماه آخر عمر حضرت زهرا(س)، در دنیا مطرح شود و البته نه به گونه ای که باعث ایجاد اختلاف بین مسلمانان شود، بسیاری از اهل سنت به آگاهی میرسند.
آیت الله استادی در پایان گفت: ما که ادعای پیروی از ائمه اطهار(ع) و امام علی(ع) را داریم باید زندگی مان نیز یک زندگی علوی و مورد پسند ائمه اطهار(ع) باشد.